PLAYING with ART and MUSIC

dimarts, 6 de març del 2012




PROGRAMA d'ACTIVITATS 

PER A PETITS I MITJANS - de 6 a 11 anys
  • Petits - de 6 a 8 anys
  • Mitjans 1 - de 9 a 10 anys
  • Mitjans 2 - de 10 a 11 anys
TALLERS ARTISTICS 
ART WORKSHOPS________________________________________


JOC DE MANIPULACIÓ DE MARIONETES - PLAYING ON PUPPET MANIPULATION
S'iniciarà als infants en les tècniques de manipulació de diferents tipus de marionetes mentre creen divertides històries. Jugaran a crear el propi espectacle amb marionetes que hauran construït ells mateixos amb diferents materials en el taller Construïm de marionetes - Make Puppets. Aprendran a manipular-les mitjançant la improvisació guiada amb esquemes de jocs i situacions còmiques en les que escenificaran versions dels contes populars.

Amb el joc simbòlic, que és una via per materialitzar la imaginació, volem aconseguir que siguin capaços d'interpretar històries quotidianes, reals o imaginades, de forma natural en llengua anglesa.
L'objectiu d'aquest taller és crear un espai on els infants aprenguin i practiquin l'anglès mentre desenvolupen la imaginació i la creativitat mitjançant el joc i la dramatització, el seu mitjà de comprensió natural, amb la pràctica de l'expressió oral que els ha d’ajudar a assolir vocabulari i estructures gramaticals angleses de forma lúdica, a millorar la dicció, la capacitat de comunicació i d'expressió en anglès. 



TALLER DE CANT i RITME - RHYTHM and SINGING WORKSHOP


Ritme, veu i cos en moviment.
El ritme és el gaudi corporal de la música tant si és ràpida com si és lenta, és el gaudi que ens ha de donar distensió i fluidesa. Es tracta d’arribar a sentir el swing, la connexió entre tot el que fem.
Volem aconseguir que els nois i noies cantin conscients del temps rítmic i harmònic en el que estan, que siguin conscients de quin és el patró rítmic que està en joc mentre canten, fer-los sentir el ritme amb el cos i amb la veu i que siguin capaços de seguir-lo i de crear-lo.
Aquest taller és un viatge musical per diferents cultures en el que es crearan històries explicades desde l’univers rítmic-tímbric de les composicions cantades, riquesa cultural que es manifesta en la paraula de qualsevol llengua, i en el que es desvetllarà als infants l’emoció del so i de la riquesa del frasseig melòdic-rítmic en la veu.
Ens plau estimular-los en el descobriment del món sonor de la pròpia veu que els ha d’introduir en la disciplina del cant, en l'aprenentatge de la correcta utilització de la veu, el primer instrument musical que tenim a l'abast des que som petits, i al matex temps volem donar-los la oboprtunitat de gaudir de la vivència del cant grupal i individual.
El repertori que s’utilitzarà abarca petites composicions de diverses cultures musicals tractades desde la fussió, la improvització i la capacitat de joc que dóna el fet d’expliar històries musicals, un repertori variat i amè de cançons d'estils diversos cantades tant en anglès com en d'altres llengües.




"TAP DANCE" TALLER-JOC - "TAP DANCE" WORKSHOP SET


Un espai estimulant  on els nois i noies podran   experimentar  mitjançant el joc corporal (el joc dansat) a l'hora que prenen consciència del propi cos i aprenen a expressar-se en la pràctica de les tècniques bàsiques del Tap Dance. Tot això mentre practiquen l'anglès de forma divertida! Un Workshop on podran desenvolupar habilitats com la soltesa corporal, l'equilibri, la velocitat i la concentració. 


Amb la pràctica del Tap Dance s'experimenta una quantitat innombrable de sons, batecs i moviments fent percussió amb els peus tot formant part de la música que sona, i al mateix temps s'aconsegueix desenvolupar un excel·lent sentit rítmic. 


A l'hora que juguen amb diferents estils rítmic com el funk, el swing, treballaran conceptes bàsics musicals per poder formar-hi part mentre piquen amb els peus.




JOC DE PERCUSSIÓ CORPORAL - PLAY BODY PERCUSSION
Consisteix a considerar el cos com un instrument musical i a aprendre a utilitzar-lo per a expressar-se tot percutin, tot picant de mans, de peus, a l'estómac, als genolls, saltant, fent petar els dits, i perquè no? tot cantant o imitant algun instrument amb la veu, amb el desig de difondre entre els infants l'alegria del ritme.
La clau és que no utilitzin cap instrument fabricat, tot el cos pot convertir-se en instrument! Es tracta de fer-los descobrir un tipus de música, de fer-los gaudir tot fent música sense instruments musicals.
La característica més fascinant d'aquesta música és la seva simplicitat i la sensació de llibertat.
Per dur a terme l’activitat s’utilitzaran jocs  en parelles, en equips, jocs d’imitació, de creació, d’enginy, d’habilitat, també de diàleg entre parelles, entre equips, amb la intenció d'ensenyar als nens a escoltar, a identificar i a interpretar ritmes musicals. 
Un cop adquireixin certa experiència i desimboltura  crearan petites composicions amb diferents tipus de ritmes que s’executaran l’una darrere l'altra.




CONJUNT INSTRUMENTAL - ENSAMBLE

Fantàstica experiència musical que té com a objectiu principal promoure el joc i l’intercanvi musical a través d’un instrument, ja sigui melòdic, rítmic o la veu. Vol inspirar als participants a fer-los gaudir, apreciar i desenvolupar de la seva participació activa en la música.

Pensat per a nens i nenes inquiets i interessats en formar part d’un conjunt, tan li fa si saben tocar algun instrument com si no en saben. No importa el nivell.

El taller del conjunt instrumental suposa una activitat molt enriquidora ja que aporta a l’alumne nombrosos aprenentatges: entendre el procés i la disciplina de l’assaig, saber esperar el moment d’entrada i saber entrar amb precisió, saber escoltar en silenci mentre assaja un altra secció del conjunt, saber ajustar l’afinació amb un altre instrument en uníson o en harmonia, saber anivellar el so en relació amb els altres, mantenir la correcta pulsació rítmica amb el conjunt, apreciar i entendre les diferències entre les famílies d’instruments (vent, corda, teclat, metalls ...)

Aquest màgic taller brinda l'oportunitat de millorar les habilitats com a instrumentistes i també com a intèrprets del conjunt, i sobretot, ofereix una diversió molt saludable! És una meravellosa manera de passar una bona estona compartint i comunicant-se, jugant amb la música!

A partir d’una proposta de repertori d’estils diversos adaptat al nivell dels participants es treballaran els conceptes musicals bàsics per poder tocar en un grup instrumental. 

Els instruments que s’utilitzaran seran de Percussió, Orff, Veu, i si hi ha qui sàpiga tocar instruments com guitarra espanyola, elèctrica, baix, piano, violí, flauta travessera, flauta dolça, saxo, clarinet, etc., seran molt benvinguts!


S'ensenyaran les tècniques de conjunt adaptades a les característiques dels diferents instruments del grup que es formi i a les habilitats dels intèrprets del conjunt. També hi haurà un moment d’anàlisi de la composició, de la seva història, de l’estil de la música que s'està reproduint. En l'assaig es fomentarà la improvisació, la creació i la interpretació.


Prepararem una composició per a la mostra de fi de colònies perquè tinguin l'oportunitat d'aprofundir en el seu entrenament i visquin l’experiència i l’emoció de la interpretació en directe  que aporta el concert.
TALLERS COMPLEMENTARIS 
COMPLEMENTARY WORKSHOPS_________________________



CONSTRUÏM MARIONETES - MAKE PUPPETS


Un taller idoni per despertar la imaginació i la creativitat dels infants mitjançant la invenció i la realització de marionetes construïdes per ells mateixos, per fer-los penetrar en un univers increïble on tot absolutament tot és susceptible de prendre vida, en un món on poder experimentar amb el cos de la mascota i amb la veu i el joc de qui la manipula.

La sabia elecció dels materials els permetrà descobrir l’abast simbòlic i dramàtic de la matèria.
Se’ls convidarà a treballar amb materials bruts com teixit, llana, cuir, arròs, fusta, cartó, i materials reciclats diversos... i es construiran les marionetes en funció de la tècnica escollida (tiges, tavelles, fils…)




TARDA D’HÍPICA - AFTERNOON OF RIDING

  • Una sessió de dues hores en petits grups a l’Hípica Stella de Sant Gregori a Cartellà, Girona.

Enrere



Mòbil:  606 37 41 61

Què te'n semblen les activitats? Tens algun dubte? Deixa'ns el teu COMENTARI. La teva opinió ens interessa.

5 comentaris:

  1. BENVINGUDA IRMA OLIVERAS ALS SUMMER CAMPS 2012.

    FINS AVIAT.

    COMENTA EL QUE ET CALGUI A TRABÉS D'AQUETS BOLG

    UN PETÓ BEN GROS!!

    ResponElimina
  2. Agnès de segur que els xiqueta ho passen genial perquè el programa és més que apetitòs.
    Salutacions.

    ResponElimina
  3. Hola Cris,

    Gràcies per la teva valoració. Aniré ampliant informació.
    I seguiré consultant el teu blogi i aprenent de les teves bones idees.

    Una abraçada

    ResponElimina
  4. Hola tots, som els pares de la Maria i la Clara Abad, us enviem una forta abraçada per les dues i per totes les amigues. Per les fotos veiem que us ho esteu passant genial. Molts petons, Laura i Lluis.

    ResponElimina
  5. Hola tots, som els pares de la Maria i la Clara Abad, us enviem una forta abraçada per les dues i per totes les amigues. Per les fotos veiem que us ho esteu passant genial. Molts petons, Laura i Lluis.

    ResponElimina

ART and MUSIC SUMMER CAMPS 2012
© Copyright 2011 - All rights reserved.
Design by One Design
Bloggerized by Free Blogger Template | Blog Teacher